• 1403/02/18
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روز جهانی آسم، گامی برای افزایش سواد سلامت جامعه

روز جهانی آسم، گامی برای افزایش سواد سلامت جامعه

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد؛

روز جهانی آسم، گامی برای افزایش سواد سلامت جامعه

 

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان فارس با گرامیداشت روز جهانی آسم، یکی از مهم ترین اقدامات برای کنترل بیماری آسم را افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» در این پیام با بیان اینکه امسال روز جهانی آسم، مصادف با هجدهم اردیبهشت 1403 و با شعار «ارتقای درمان با آموزش» گرامی داشته می شود، گفت: یکی از مهم ترین اقدامات در راستای کنترل بیماری، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است.

در متن پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمده است:

بیماری های مزمن تنفسی به ویژه آسم یک مشکل بهداشتی عمده با شیوع نسبتاً زیاد در دنیا است که بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 340 میلیون نفر در جهان مبتلا به آسم هستند و پیش بینی می شود طی یک دهه آینده، تعداد مبتلایان به آسم بیش از 100 میلیون نفر افزایش یابد.

روزانه بیش از 1000 نفر در جهان به علت آسم جان خود را از دست می دهند که بیشترین مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد.

با توجه به شیوع روزافزون و عوامل خطر مرتبط با بیماری آسم و نیز ضرورت پیشگیری و کنترل آن، یکی از مهم ترین اقدامات در راستای کنترل بیماری، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است.

به همین منظور اعتلاف جهانی مبارزه با بیماری آسم (GINA)، اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری نموده است که امسال روز جهانی آسم، مصادف با 18 اردیبهشت 1403 با شعار «ارتقای درمان با آموزش» می باشد.

بر اساس مطالعات مختلف شیوع جهانی آسم در کودکان و نوجوانان به طور متوسط حدود 14 درصد و در بزرگسالان حدود 9 درصد می باشد. طبق مطالعات انجام شده در کشور ایران شیوع علائم آسم در جمعیت بزرگسالان حدود 9 درصد و در  گروه سنی کودکان و نوجوانان حدود 11درصد است.

با توجه به اهمیت موضوع و شعار امسال، رسالت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همگام با سایر کشورهای جهان به شرح زیر می باشد:

  • ایجاد دسترسی به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم در همه نقاط استان
  • افزایش آگاهی و نگرش عموم جامعه در خصوص ماهیت مزمن بیماری آسم
  • ارتقای اولویت بیماری آسم از نگاه مسوولان و سیاستگذاران
  • افزایش دانش بیماران مبتلا به آسم در زمینه خود مراقبتی
  • ارتقای دانش ارائه دهندگان خدمت در زمینه بیماری آسم
  • بهبود دسترسی بیماران مبتلا به آسم به داروهای کنترل کننده این بیماری

امید است با گرامیداشت این روز گامی در جهت ارتقای سطح سواد سلامت جامعه درباره اهمیت کنترل آسم و آموزش به بیماران مبتلا و خانواده های ایشان برای کسب آگاهی و مهارت لازم در استفاده از درمان های دارویی و کنترل بیماری برداریم.

دکتر عباس رضاییان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار واحدها,اخبار بیمارستان فیروزآباد
  • کد خبری : 101204
کلیدواژه